Un espressor poate face diferența între o cafea bună și una perfectă. Totuși, dacă nu mai ai loc în bucătărie de încă un aparat, există și alte soluții de preparare a cafelei care te vor ajuta să te bucuri de acele arome care te înviorează dimineața la tine acasă.
Sunt câteva tehnici pe care le ai la îndemână pentru a bea în fiecare dimineață acea cafea cu arome echilibrate care te ajută să-ți începi ziua cu dreptul.
1. Alege cu grijă cafeaua pe care o cumperi
Prima regulă în obținerea unei cafele excelente este să cumperi întotdeauna dor boabe proaspăt prăjite. Atât timp cât boabele sunt proaspete, poți opta pentru o cafea măcinată sau te poți ocupa de această operațiune, personal, acasă. De asemenea, atenție la data prăjire. Cafeaua ajunge la potențialul aromatic maxim la câteva zile după prăjire, iar recomandarea este ca punga achiziționată să fie consumată în aproximativ o lună.
2. Depozitează corespunzător boabele
Pentru a păstra prospețimea cafelei pentru mai mult timp depozitează boabele sau cafeaua măcinată într-un borcan care se poate închide cât de cât ermetic. Este important ca aerul să nu ventileze cafeaua deoarece îi va dilua aromele. De asemenea, este recomandat să nu lași borcanul în plină „bătaie” a soarelui.
3. Dozează corect cantitatea de cafea pentru fiecare porție
Proporția contează foarte mult în obținerea aromelor. Pentru a avea o uniformitate a gusturilor și mirosurilor, este important ca, de fiecare dată să folosești aceeași cantitate de cafea. Dacă ai un sortiment nou, ar fi bine să faci câteva teste pentru a ajunge la aromele specifice sortimentului. Dozajul diferă în funcție de tipul de cafea preparat, dar pentru o cafea aromată la ibric, o proporție echilibrată ar fi 1:20.
4. Temperatura optimă
Temperatură ideală pentru o infuzie corectă este puțin sub punctul de fierbere al apei. Așadar, cafeaua îți va elibera cel mai bine aromele între 95 de grade Celsius și 98 de grade Celsius. Dacă apa trece de punctul de fierbere, vei arde cafeaua.
Dacă vrei să prepari o cafea la ibric, este recomandat să folosești unul de cupru. Vei reuși să păstrezi mai bine aromele, ceea ce îți va bucura și mai mult papilele gustative.
Încearcă să-ți prepari cafeaua după sugestiile noastre. Vei avea o experiență plăcută, cu siguranță.