Suntem pasionați de cafea, de aromele, de texturile, de efectele, dar și de istoria acestei băuturi descoperite accidental care a reușit să se răspândească în toată lumea. După o călătorie frumoasă în jurul lumii, de-a lungul căreia a evoluat, s-a maturizat și s-a impus în mai toate culturile pe care le-a vizitat, cafeaua a devenit, pentru omul modern, licoarea energizantă care trebuie să „pornească motoarele” în fiecare dimineață.
Cafeaua își începe călătoria din Etiopia, unde este descoperită de către un căprar, după care călătorește către Peninsula Arabă unde apar și plantații, dar și locuri publice în care oamenii puteau să bea cafea. Aceste cafenele au devenit locuri în care clienții se angajau în activități sociale, astfel încât cafeneaua devine, încă de atunci, un element social, mai mult decât o băutură energizantă. Chiar dacă Peninsula Arabă a fost o gazdă foarte bună pentru cafea, o lasă să-și continue călătoria către Europa, unde devine o senzație încă de când „calcă” pe „bătrânul continent”, unde până în secolul al XVII-lea reușește să-și câștige popularitatea. Cafeaua devenea atât de populară în Europa încât reușea să înlocuiască vinul ca băutura preferată pentru micul dejun.
La fel ca în Peninsula Arabă, cafeaua își câștigă și în Europa rolul social. Apar cafenelele, aceste locuri de întâlnire și destindere în care oamenii se adunau la o cafea și la un pahar de vorbă. Astfel, la mijlocul secolului al XVII-lea, în Londra erau deja peste 300 de cafenele.
Din Europa, cafeaua trece Atlanticul și ajunge în „Lumea Nouă”. Devine populară după revolta coloniștilor ca reacție la decizia Regelui George al III-lea de a impune o taxă consistentă pe ceai. Atunci a fost „portița” cafelei, s-a impus în topul preferințelor americanilor.
Coloniștii englezi răspândesc licoarea energizantă în America de Nord, în timp ce în America de Sud, francezii sunt cei care, vrând nevrând, au o contribuție importantă la răspândirea cafelei în această parte a lumii.
Așa a ajuns cafeaua și în atelierul nostru. Culeasă din plantații de tradiție din Etiopia, Brazilia, Indonezia și Guatemala, cafeaua Kohi propune arome exotice care pot încânta gustul fin al unui băutor pasionat de cafea. Boabele vin cu aromele lor specifice, dar pasiunea noastră pentru cafeaua perfectă este ingredientul secret care te poate face să aștepți cu nerăbdare diminețile.