Product Description
Brazilia ne încântă cu o serie de sortimente de cafea, fiecare purtând arome și atribute definite de soiul plantei, de locul de spațiul de cultivare, de modul de procesare, precum și de alte elemente „secrete” pe care doar fermierii le cunosc.
În Brazilia acoperă aproximativ o treime din producția globală de cafea, ceea ce îi oferă o arie largă de dezvoltare a unor sortimente interesante. Santos Mondo Novo este unul dintre aceste sortimente. Aromele sale sunt dezvoltate pe plantații aflate la altitudini cuprinse între 800 și 1350 metri. Un rol important în definirea acestor arome în lare procesul de procesare, care este unul natural. Astfel, boabele de cafea se usucă în tihnă la soare, concentrându-și aromele, spre deliciul băutorilor de cafea din toată lumea cărora urmează să le facă diminețile mai frumoase.
Perioada de recoltare este între mai și august, după care începe procesarea migăloasă, înainte ca boabele să fie trimise către prăjitorii. Aici este finalizat procesul de procesare. În etapa prăjirii, măiestria prăjitorului este esențială pentru obținerea aromelor autentice pe care acest sortiment trebuie să le aibă.
Santos Mondo Novo este o varietate de arabica pe care oricine apreciază o cafea autentică ar trebui să o guste.