Product Description
Industria cultivării cafelei este una de tradiție în Nicaragua. Cea mai mare parte din recoltă este produsă în ferme familiale, atât în zonele de câmpie de pe malurile Oceanului Pacific, cât și în zonele montane ale țării. Aromele diferă în funcție de zonă, da și de condițiile specifice de creștere.
Pe lângă tradiție, cultivarea cafelei este un pilon esențial al economiei din Nicaragua. Zeci de mii de familii se susțin din această activitate tradițională, devenită industrie, într-o țară care se confruntă cu o rată a șomajului enormă, de aproape 50%.
În același timp, cafeaua este esențială pentru conservarea ecosistemului într-o țară în care se face o defrișare excesivă. O mare parte din pădurile țării au fost tăiate, iar acum, plantațiile de cafea reușesc să țină sub control dezastrul ecologic.
95% din fermierii care cultivă cafea în Nicaragua o fac în ferme mici, familiale, în care principala forță de muncă sunt membrii familiei.
Soiurile de cafea obținute în Nicaragua se remarcă prin aromele lor inconfundabile pentru orice cunoscător, gustul rafinat și, în același timp exotic, prin care țara din America Centrală reușește să se mențină în topul producătorilor mondiali de cafea.